Blog Đurđice Antolić

Blog Đurđice Antolić

(Ovaj tekst transkript je jednog od 10 video izlaganja održanih 11. rujna 2021. godine pod zajedničkim naslovom Tehnosfera protiv biosfere)

***

Godine 1962. započinje rat za kontrolu vremena (Weather Warfare), izjavom američkog potpredsjednika Lyndona Johnsona koja izjava glasi:

Kontrola svemira znači kontrolu svijeta.

Iz svemira, gospodari će beskonačnosti imati moć da kontroliraju vrijeme na Zemlji, uzrokuju suše i poplave, mijenjaju plime i oseke i podižu razinu mora, skrenu Golfsku struju i mijenjaju umjerene klime u hladne.

To predstavlja preduvjet i temelj za razvoj vremenskih satelita koji će omogućiti čovjeku da određuje svjetsku naoblaku i u konačnici kontrolu vremena i, tko kontrolira vrijeme taj kontrolira svijet.

Danas svjedočimo upravo onome što je Johnson rekao prije 60 godina. I nije se geoinženjering počeo razvijati tada, kako mnogi misle, već prije 180 godina, točnije 1841. godine  kad je američki meteorolog James Pollard Espi predložio paljenje šuma na zapadnoj obali u svrhu povećanja kiša na istočnoj obali SAD-a. Ta se Espyjeva ideja smatra najranijom idejom klimatskog inženjerstva.

1891. godine, pojavljuje se i prvi patent pod brojem US 462795, o metodi proizvodnje oborina.

Izvor: https://www.freepatentsonline.com/0462795.pdf

Od 1841. do godine Johnsonove izjave pojaviti će se ideje o kojima on u svojoj izjavi govori, primjerice skretanje Golfske struje.

Izvor; https://weathermodificationhistory.com/1912-end-of-iceberg-menace-melt-poles/

Tako će 1912. godine Carroll Livingston Riker, newyorški inženjer, predložiti promjenu klime cijele atlantske obale Sjeverne Amerike usmjeravanjem nehlađene Golfske struje u samo srce Arktika da bi se izbjegla ekstremna hladnoća. 1958. godine sovjetski inženjer Arkady Markin predlaže izgradnju divovske brane preko Beringova tjesnaca i korištenje crpke na nukelarni pogon koja bi gurala toplu pacifičku struju u Atlantik u svrhu otopljenja Arktika i Sibira.

Izvor: https://weathermodificationhistory.com/1958-dam-bering-strait-use-nuclear-powered-propellers-melt-poles/

Da samo na tren zamislimo ostvarenje ideja u glavama moćnika o topljenju ledenog pokrova na Arktiku, u tom bi slučaju papa Franjo bio u pravu kad je 2014. godine izjavio da nas zbog globalnog zatopljenja čeka drugi Veliki potop. Ili možda papa Franjo već zna za sljedeće korake geoinženjerijske strategije?

Izvor: https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-global-warming-could-cause-second-great-flood-if-glaciers-melt/

Ključna je godina u razvoju geoinženjeringa 1946. kad su Vincent Schaffer, nobelovac Irwing Langmuir i Bernard Vonnegut izumili tehnologiju zasijavanja oblaka. Prvi pokušaj modifikacije prirodnog oblaka dogodio se kad je Schaffer uzrokovao padanje snijega u zapadnom Massachusettsu nakon što je iz aviona u ciljani oblak istovario skoro 3 kg suhoga leda.

Izvor: https://climateviewer.com/2019/01/14/the-history-of-ground-based-cloud-seeding-generators/

Langmuir  je izjavio da “‘Proizvodnja kiše’ ili kontrola vremena može biti jednako moćno oružje kao atomska bomba. U količini oslobođene energije učinak 30 miligrama srebrova iodida pod optimalnim okolnostima jednak je onome atomske bombe”.

Izvor: https://climateviewer.com/2019/01/14/the-history-of-ground-based-cloud-seeding-generators/

1947. sprovodi se Projekt Cirrus. Oko 90 kg suhoga leda ubačeno je u tropsku oluju. Uskoro nakon zasijavanja, uragan je naglo promijenio smjer uzrokujući katastrofalnu poplavu u Sjevernoj Floridi.

Izvor: https://climateviewer.com/2019/01/14/the-history-of-ground-based-cloud-seeding-generators/

Nakon poplave 1952., Langmuir je izjavio da je administrator projekta bio na godišnjem odmoru, nitko nije mogao preuzeti odgovornost za izdavanje naredbe da se zasijavanje oblaka zaustavi te da su generator zaustavili dva tjedna prije, poplava u Missouri dolini ne bi se dogodila. U istom intervjuu, osvrćući se na poplavu 1947. godine, rekao je da postoje dokazi da proizvodnja kiše može izazvati sušu na nekom drugome području. Narodnim jezikom rečeno, jednim hicem dvije muhe.

Izvor: https://climateviewer.com/2019/01/14/the-history-of-ground-based-cloud-seeding-generators/

Iste je 1952. godine poplava zadesila i selo Devon u Južnoj Britaniji. Katastrofa je službeno nazvana Božjom rukom, ali su deklasificirani vladini dokumenti ukazali na to da je Britansko vojno zrakoplovstvo sprovelo eksperiment umjetne proizvodnje kiše pod nazivom  Operacija Cumulus. Kapetan grupe, John Hart, izjavio je da su letjeli ravno kroz vrh oblaka koji su zasuli suhim ledom. Ministarstvo obrane kategorički je odbijalo priznati postojanje bilo kakva eksperimenta zasijavanjem oblaka, ali su deklasificirani dokumenti otkrili da se to dogodilo upravo u tjednu kad se dogodila poplava.

Izvor: https://www.theguardian.com/uk/2001/aug/30/sillyseason.physicalsciences

Od 1967. do 1972. godine vodi se Operacija Popeye, ratna operacija u kojoj je kao taktičko oružje poslužila tehnologija zasijavanja oblaka da bi se pojačale kiše tijekom rata u Vietnamu, Kambodži i Laosu sa svrhom da se omekšaju ceste, uzrokuju odroni, poplave riječni prijelazi, čime se slabila obrana napadnutih. Tu je operaciju vodila 54. vremenska izviđačka eskadrila kojoj je bio ciljem proizvodnja blata a ne vođenje  rata.

Izvor: https://zerogeoengineering.com/wp-content/uploads/2017/03/17505362_721184354710601_723386169514192065_o.jpg

Od 1969. do 1970. CIA je sa svojim Projektom Plavi Nil sprovela nad Kubom embargo na kišu sa svrhom destabilizacije vremena, uništenja usjeva šećerne trske i preuzimanje kontrole nad hranom.

Izvor: https://zerogeoengineering.com/2017/sf-examiner-1976-another-cia-plot-cuba-crops/

O smanjenju sposobnosti oblaka da proizvede kišu govori patent o metodi modifikacije vremena broj US6315213B1, a o metodi zasijavanja oblaka patent broj US3545677A i US5357865A.

Izvor: https://www.freepatentsonline.com/6315213.pdf

Izvor: https://www.freepatentsonline.com/3545677.pdf

Izvor: https://www.freepatentsonline.com/5357865.pdf

Doskora su i proizvodnja kiše i blokiranje kiše bili prikriveni programi militarističko-korporacijskog kompleksa. Sada se o tome govori javno. U Ujedinjem Arapskim Emiratima proizveli su kišu pomoću dronova, ali ne starom tehnologijom raspršivanja srebrova iodida, već emitiranjem električnih impulsa.

Izvor: https://www.seebiz.eu/tehnologija/emirati-izazvali-obilnu-kisu-pomocu-dronova/

Mahmoud Ahmadinejad, bivši iranski predsjednik, izjavio je da  zapadne zemlje Iranu kradu kišu koristeći tehnologiju isušivanja oblaka.

Izvor: https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/8527455/Mahmoud-Ahmadinejad-says-Europe-stealing-Irans-rain.html

Premijer kanadske provincije Manitoba, Brian Pallister, javno se zahvalio odgovornima što su provinciji poslali kišu.

Izvor: https://tv.gab.com/channel/rezn8t/embed/manitoba-premier-brian-pallister-thanks-the-6115e994cb2405a687c96598/preview

Ironično, Australija je jednom od 50 država koja već pune 74 godine primjenjuje tehnologiju zasijavanja oblaka. Dok je trajao holokaust u Australiji, njezin premijer nije molio strukture moći da proizvedu kišu i ugase katastrofalni požar. Umjesto toga, on je zbrisao na Havaje, jer je u Sidneyu bilo previše zadimljeno. Isto se može reći i za Kaliforniju koja pripada državi koja je prva provela geoinženjerijske eksperimente na svome tlu, a potom i nad ostatkom svijeta.

Izvor: https://www.pedestrian.tv/news/scott-morrison-hawaii/

Iz svega navedenog može se zakljućiti koliko je zasijavanja oblaka, s nepredvidim i stravičnim posljedicama, moćna tehnologija. U tom kontekstu možemo se upitati jesu li nedavne katastrofalne poplave način na koji nas Majka Priroda kažnjava, ili iza toga nešto drugo stoji? Službena definicija geoinženjeringa ostavlja dojam da on postoji tek od pojave tzv. globalnoga zatopljenja. Pa tako Cambridge Dictionary definira geoinženjering kao “istraživanje i aktivnost na pronalasku načina kako promijeniti Zemljinu atmosferu s ciljem smanjenja globalnog zatopljenja“. Međutim, ta definicija ne daje nam odgovor na tri ključna pitanja: 1) koji su korisni učinci geoinženjeringa za Zemljin klimatski sustav, čovjeka, biljni i životinjski svijet, 2)  ima li čovjek moralno i etičko pravo da mijenja Zemljinu prirodnu atmosferu, i 3) daju li stanovnici određenog područja informirani pristanak da se ponad njihovih glava sprovode geoinženjerijske intervencije?

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=LKHO9WyzRns

S obzirom da je prema zaključku iz 2007. godine UN-ova IPCC-a, Međuvladina tijela za klimatske promjene uglavnom teško dokazati pozitivne učinke geoinženjeringa, stvarna definicija geoinženjeringa glasi:

Geoinženjering, geoinženjerstvo ili klimatski inženjering, namjerna je, bez dokaza o korisnosti za Zemljin okoliš, bez suglasnosti stanovništva za provedbu geoinženjerijskih intervencija, tehnologijom izazvana promjena prirodnog Zemljina klimatskoga sustava sa svrhom stvaranja umjetne klime u kojoj život i zdravlje ljudi, životinja i biljaka ne može postojati, čime se ruše temeljni moralni i etički principi očuvanja života na Zemlji.

Kažu da geoinženjering za cilj ima smanjenje globalnog zatopljenja, a kako je nastao mit o njemu najbolje objašnjava švedski geolog i geofizičar Nils-Axel Mörner u svom dokumentu pod skraćenim nazivom Bolin-Palmeova izdaja znanosti.

Izvor: https://www.researchgate.net/publication/327798150_The_Bolin-Palme_treason_against_Science_the_IPCC_and_Paris_illusions_and_a_Clexit_solution

Sve počinje ranih 1970-ih. Švedski meteorolog Bert Bolin predložio je uzrok-i-posljedicu lanca povećanja CO2, povećanja globalne temperature, topljenje ledenjaka i porast razine mora. Već 1975. strah od budućeg porasta sadržja CO2 u atmosferi nalazi se u dokumentima švedske vlade. Shvativši da ne će moći kontrolirati znanost, Palme predlaže osnutak međuvladina tijela pri UN-u i IPCC se osniva 1988. a njegovim predsjednikom postaje nitko drugi već Palmeov prijatelj Bolin. I otada sve ide u krivome smjeru. Kad je 1999. bio zadužen za stručnu recenziju dijela IPCC-eva izvješća o razini mora, Mörner je bio šokiran niskom, neprihvatljivom razinom kojom je taj dio napisan. Ktome, pisali su ga 33 autora među kojima niti jedan nije bio stručnjak za razine mora. Mörner je pokrenuo projekt istraživanja razine mora na Maldivima i tom je prilikom ustanovljeno da razina mora uopće nije porasla, čak je 1970-ih pala za 10-20 cm. IPCC-ova priča o razini mora bila je besramna prijevara i Mörner je 2007. objavio o tome knjižicu pod naslovom “Najveća ikad ispričana laž“. Ali to je samo jedan u povelikom nizu IPCC-ovih klimatskih skandala.

Prema prof. Fredu Goldbergu, švedskome znanstveniku i klimatskome analitičaru klimatske su promjene prirodni procesi. PDO ili Pacifička dekadna oscilacija, koji ima svoj 60-godišnji ciklus, 30 u jednom i 30 godina u drugome smjeru, primjer je prirodne klimatske promjene. On je toliko moćan da utječe na vrijeme cijeloga svijeta. Led se na Arktiku ne topi zbog toplog zraka već zbog pozitivnog PDO-a koji nosi toplu vodu na Arktik. Znanstvenici iz IPCC-a snimaju iz zraka topljenje leda na Arktiku i pripisuju to globalnom zatopljenju ignorirajući pritom činjenicu da se led ponovo stvara kad PDO promijeni smjer i počne nositi hladnu vodu na Arktik. Očekuje nas Malo ledeno doba, kaže prof. Goldberg, jer aktivnost Sunca ulazi u slabiju fazu,  PDO će biti negativan i Sjeverna će se polutka hladiti. Prof. Valentina Zharkova s Northumbria Sveučilišta u Velikoj Britaniji istog je mišljenja, da smo ušli u razdoblje Malog ledenog doba jer će Veliki solarni minimum trajati od 2020. do 2053. godine, koje se razdoblje, koje li ironije, poklapa upravo s UN-ovom agendom 2030.

Izvor: https://principia-scientific.com/study-solar-cycle-to-cause-a-mini-ice-age-as-early-as-2020/

Nadalje, staklenički učinak CO2 samo je 1%, a 95 % je vodena para. Čovjekov udio u stakleničkom učinku CO2 samo je 4%, ali od onih ukupnih 1%. Umjesto da se bave ugljikovim dioksidom, koji ne samo da pospješuje proizvodnju hrane i biljkama ga treba triput više nego što ga u atmosferi sada ima, političari bi trebali puniti silose žitaricama, upozorava prof. Fred Goldberg.

Uz ignoriranje činjenice o ponovnoj tvorbi leda na Arktiku, UN-ov IPCC  ne samo da je ignorirao peticiju 31.000 američkih znanstvenika (The Global Warming Petition Project) u kojoj su peticiji izjavili da “postoji bitan znanstveni dokaz da porast ugljikova dioksida u atmosferi daje puno korisnih učinaka na biljni i životinjski okoliš Zemlje” – već i 123 recenzirane studije iz razdoblja 2008-2012 o utjecaju Sunca na klimu.

Izvor: http://williamengdahl.com/englishNEO16Oct2018.php

Izvor: https://notrickszone.com/2013/10/11/gross-scientific-negligence-ipcc-ignored-huge-body-of-peer-reviewed-literature-showing-suns-clear-impact/

Požar u Kaliforniji ima velik broj anomalija koje se ne mogu pripisati činu prirode. Primjerice, drvo počne gorjeti u korijenu, pa kad izgori, deblo drveta pada, a tamo gdje bio korijen, nastaje krater, i to bez pepela, kao da se korjen potpuno dezintegrirao.

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=Ma26EBzJkxE&t=47s

Čini se da se radi o nekom pametnom požaru koji skače od kuće do kuće zaobilazeći drveće. Evakuirani stanovnici s opožarenih područja bili su zaraženi norovirusom istih simptoma kao kod izloženosti zračenju.

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=FhwyQ9Onf4k&t=1826s

Svjedoci su snimili plavu zraku usmjerenog energetskog oružja koje u djeliću sekunde izazove požar.

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=-kb4n6NkUOI&t=835s

Vode li pametni požari do pametnih gradova, čini se da na to pitanje odgovor daju karte koje prikazuju rutu požara identičnoj ruti brze željeznice, temelja pametnih gradova u objema državama.

Izvor: https://crazzfiles.com/australian-bushfires-a-smart-city-conspiracy/

Izvor: https://www.snopes.com/fact-check/wildfires-california-high-speed-railway/

Plan Bay Area 2040 u Kaliforniji plan je buduće stambene gradnje i prometnog sustava, po kojem će planu gradnja cesta biti vrlo limitirana, a investirat će se samo u prijelaze između susjednih naselja, biciklističku i pješačku infrastrukturu, znači – bez automobila. Nigdje se ne spominje priroda niti ruralni krajevi. Jer pametni gradovi i u njima načičkani 5G tornjevi vole oko sebe imati samo brisani prostor.

Sad se vidi koliko može biti stvarna izjava Lyndona Johnsona s početka izlaganja. Preko klimatskih inženjera sprovest će se kontrola vremena, a preko kontrole vremena stanovništvo bi trebalo biti pod potpunim digitalnim nadzorom unutar pametnih gradova. Ostaje pitanje – što će nama pametni gradovi?

Jedan misao o “Geoinženjering – Što se krije iza klimatskih promjena?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)