Blog Đurđice Antolić

Blog Đurđice Antolić

Po cijelome svijetu surađuju znanstvenici, vlade, korporacije i korisnici da bi Zemlju pretvorili u gigantsko računalo ispunjavajući tako upozoravajuće predviđanje velikog švedskog fizičara i nobelovca Hannesa Alfvéna. Pišući pod imenom Olof Johannesson, njegov je znanstveno-fantastični roman iz 1966. godine Priča o velikom kompjutoru (Sagan om den stora datamaskinen / The Tale of the Great Computer) predvidio pametne telefone, internet, umjetnu inteligenciju, čip-implantate za izravnu čovjek-računalo komunikaciju i ultimativnu zamjenu čovječanstva računalima u potpunosti.

www.cellphonetaskforce.org

***

Godine 1836. Heinrich Schweich, autor knjige Gripa (Die Influenze), vjerovao je da prekomjerna akumulacija elektriciteta u tijelu može biti uzrokom simptoma gripe. Istraživač i aktivist Arthur Firstenberg, u knjizi Nevidljiva duga (The Invisible Rainbow), opisujući povijest elektrifikacije u SAD-u i širom svijeta, ustanovio je da se sa svakim novim korakom elektrifikacije pojavljuju i epidemije bolesti. Krajem 19. stoljeća počinje elektrifikacijska era i uz nju epidemije gripe. Firstenberg je zapisao: „Gripa je udarila eksplozivno i nepredvidljivo, opet i opet u valovima do rane 1894. Bilo je to kao da se nešto fundamentalno promijenilo u atmosferi.

U analizu se učinaka kroz dugo razdoblje sve moćnijeg procesa elektrifikacije uklapa i viđenje prof.dr. Ivice Orlića, nuklearnog fizičara u mirovini i nezavisnog znanstvenika, koji kaže da su se umjetna u odnosu na prirodna zračenja u zadnjih 120-ak godina povećala za milijun milijuna puta, što znači da smo ozračeni 10-12 više nego prije. Priloženi grafikon (slika lijevo) prikazuje vrste zračenja od neštetnog neionizirajućeg do štetnog ionizirajućeg zračenja, odnosno od dugih valova (dalekovodi, radio stanice) preko malo kraćih (mobilna mreža: 1G-4G, uključujući i 5G u početnoj fazi) do sve kraćih valova sa sve većim frekvencijama koji mogu izazvati biološke promjene. Da je to tako, o tome svjedoči preko 30.000 znanstvenih radova koji govore o štetnim učincima te vrste zračenja (slika desno).

Lena Pu, znanstvena istraživačica okoliša, održala je predavanje o 5G-u zdravstvenim radnicima u Silikonskoj dolini, mjestu gdje se razvila tehnologija, internet i umjetna inteligencija, pod naslovom Elektronski Mikrovalovi + Biološki učinci + Vojno-industrijsko oružje. Pomoću uređaja njemačke proizvodnje, koji prepoznaje cijeli spektar zračenja, Pu je mjerenjem prikazanom na desnom grafikonu pokazala kojoj su visokoj razini Wi-Fi-a i mikrovalnog zračenja izložena djeca u razredu gdje 30 računala opslužuje jedan moćan Wi-Fi uređaj. Na lijevoj slici, koja pokazuje utjecaj prirodnog, bez prisustva umjetnog zračenja, uređaj nije ispisao ikakve tragove štetnoga zračenja.

O povezanosti između 5G mreže i COVIDA-19

Autor teksta na hr.wikipedia za vremensku podudarnost raširene pojave radiostanica s pandemijom španjolske gripe; instaliranje 3G mreže 2000-tih s ptičjom, 4G 2009. sa svinjskom gripom, 5G 2019. s koronapandemijom kaže da članci i natpisi o štetnosti 5G mreže, … dolaze … iz opskurnih izvora, a i ona istraživanja koja potpisuju neki znanstvenici za sada su na prilično klimavim nogama.

Početkom studenoga 2019. godine u kineskom se gradu Wuhanu, potpuno pokrivenim 5G-om, s mrežom od otprilike 10.000 antena, dogodio nagli skok slučajeva zaraženosti 13. veljače 2020. podudarajući se vremenski s uključenjem 5G mreže za nadgledanje prometa.

Bartomeu Payeras I Cifre, španjolski mikrobiolog sa Barcelona sveučilišta, u Studiji o povezanosti između slučajeva koronavirusa i prisutnosti 5G mreže uspoređuje podatke o slučajevima zaraze na 1.000 stanovnika između zemalja s ili bez 5G tehnologije. Prvi grafikon/karta pokazuje 9 zemalja s navećom zarazom koje primaju 5G radijaciju od satelita. Drugi grafikon/karta pokazuje podatke o malenoj državi San Marino, prvoj državi u svijetu koja je instalirala 5G još 2018, sa stupnjem zaraze 4 puta većim od Italije koja je 5G instalirala godinu dana kasnije, i 27 puta većim stupnjem od Hrvatske koja ga u tom trenutku još nije bila instalirala. Grafikon/karta o ‘graničnom učinku’ između Meksika i SAD-a pokazuje da je broj slučajeva zaraženosti u SAD-u 7.000% veći od onog u Meksiku.  U Africi država s najvećim brojem slučajeva zaraženosti koronavirusom je Južnoafrička Republika, jedina zemlja u Africi koja ima 5G.

U studiji, temeljenoj na istraživanju 141 recenzirane studije, o ‘Dokazima za povezanost između koronavirusne bolesti-19 i izlaganja radiofrekvencijskoj radijaciji uzrokovanoj bežičnom komunikacijom uključujući 5G’, objavljenoj u Journal of Clinical and Translational Research 2021; 7(5): 666-68, autori Beverly Rubik sa Saybrook Sveučilišta u Pasadeni i Robert R. Brown sa Sveučilišta u Pittsburghu prezentiraju dokaze da radijacija bežične mreže (WCR wireless communications radiation) može doprinijeti koronapandemiji kao okolišni ko-čimbenik i uzrokovati morfološke promjene u eritrocitima, smanjiti razinu eritrocita i hemoglobina uzrokujući hipoksiju, pojačati poremećaj u imunome sustavu, povećati stanični oksidativni stres i proizvodnju slobodnih radikala uzrokujući ozljede krvožilnog sustava i organa, poremetiti rad srca…

Angela Tsiang i Magda Havas sa Trent University u Peterboroughu, Kanada, u studiji Slučajevi i smrti pripisani COVID-19 statistički su veći u državama i pokrajinama s 5. generacijom milimetarskovalne bežične telekomunikacije u SAD-u – usporedbom su zastupljenosti 5G mreže i stupnja zaraženosti COVID-19, globalno i u SAD-u, vidljivoj na priloženoj karti, došli do istih rezultata, poput Rubik/Browna i Payerasa, da procjene jasno pokazuju da je izlaganje 5G milimetarskovalnoj tehnologiji statistički znakovito povezano s većim stupnjem COVID-19 slučajeva i smrtnosti u SAD-u. Također, poput Rubik/Browna, u svojoj studiji analiziraju iste poremećaje u organizmu uzrokovane izlaganjem RF (radiofrekvencijskoj) radijaciji.

Milimetarskovalni 5G, navode dalje Tsiang i Havas, uveden je bez testiranja sigurnosti. Dugoročno testiranje sigurnosti nije učinjeno ni na jednoj bežičnoj tehnologiji, od 1G do 4G uključujući Wi-Fi. Svaka je generacija bežične mreže puštena na tržište bez prethodnog testiranja sigurnosti. Milimetarski su valovi razvijeni za 5G u 50 američkih gradova. Jednom kad 5G bude potpuno uveden, milimetarski će valovi biti posvuda.

Kad je već riječ o povezanosti izloženosti zračenju bežične mreže s COVID-19, potrebno je nešto reći i o požaru u Kaliforniji 2018. godine. Naime, iskusni su vatrogasci, temeljem tragova koje je požar za sobom ostavio, ustanovili mogućnost korištenja usmjerenog energetskog oružja. Foxnews.com izvijestio je 15. studenoga da je epidemija visoko zaraznog ‘norovirusa’ izbila među evakuiranim stanovnicima u Camp Fire evakuacijskom centru, pa će tako evakuirani Rich Montgomery izjaviti kako im je rečeno da peru ruke, da se ne rukuju i da koriste dezinfekcijsko sredstvo prije večere. Simptomi norovirusa poput su simptoma izloženosti zračenju. Zar je požar takvih sposobnosti da može izazvati epidemiju zaraznog virusa među ljudima na opožarenom području? Ili je požar u Kaliforniji bio i eksperimentom koji je imao pokazati kako se lako može izloženost zračenju upakirati pod nepostojeći virus? (Više o nepostojećem virusu ovdje).

Jednom kad se uvede prava 5G mreža

Za sada imamo na svakom kilometru 5-15 antena baznih stanica, kaže dr. Ivica Orlić. Jednom kad se razviju specijalne antene za 5G, za 3 do 5 godina, njih će po kilometru biti 10-100 puta više nego sada jer rade na višim frekvencijama pa stoga imaju manju prodornu moć. Kad se te antene uvedu, one će usmjeravati snop samo prema jednom korisniku. Industrija kaže da će to biti bolje jer će se ozračiti samo jedan korisnik. Suprotna strana kaže da će taj korisnik dobiti veću dozu. Zanimljiva je podijeljenost znanstvene zajednice u svezi sa štetnim učincima bežične mreže. Na tisuće znanstvenika, koji su ozbiljno radili na svojim studijama, pisali su apele EZ-u, UN-u, SZO-u o štetnom učinku bežične mreže. U jednoj takvoj studiji iznesen je podatak da 70% znanstvenika koje ne financira industrija smatra da postoji štetan učinak, a 68% znanstvenika koje financira industrija smatra da štetni učinak ne postoji. Na strani nezavisnih znanstvenika su i biolozi koji smatraju da bi zračenje trebalo biti milijun puta manje od službeno propisanog.

Najveću akumulaciju zračenja korisnik prima tijekom telefoniranja držeći uređaj pri uhu. Pritom, u odraslih je pola glave, a u djece cijela glava obavijena oblakom zračenja. Upravo se zbog toga mobitel ne bi smio nikako naći u dječjim rukama. 5-7 antena (slika lijevo) u mobitelu (3G-5G, Wi-Fi, bluetooth) zrače barem 1.000 puta više od baznih stanica. Koliko blizina uređaja utječe na količinu zračenja prikazuje grafikon (slika desno) u kojem je ‘x’ osa udaljenost od našeg uha u centimetrima, a ‘y’ osa intenzitet zračenja u μW/m2. Ako je korisnik udaljen od uređaja 50 cm, intenzitet se zračenja smanjuje za 1.000 puta, a na udaljenosti od 100 cm, za 10.000 puta. Stoga, preporuča dr. Orlić, potrebno je razgovarati na ‘spikerfon’ ili preko žičnih, nikako preko ‘bluetooth’ slušalica. Ktome, Wi-Fi uređaj se ne smije držati u spavaćoj, a posebice nikako u dječjoj sobi.

5G i u podmorju

Istodobno kad je javnost bila upoznata s pripremama za postavljanje milijuna antena za 5G, Pametne gradove (Smart Cities) i Internet stvari (IoT Internet of Things) radio se i projekt za Pametne oceane (Smart Oceans) i Internet podvodnih stvari (IoUT Internet of Underwater Things), koji bi omogućio istu komunikaciju kao na kopnu. Jednako kao što ljudi na kopnu, otočju, gdjegod, nisu dali pristanak za uvođenje 5G mreže, ni stanovnike u podmorju, ribe, kitove, delfine i ostali živi svijet, nije se pitalo daju li oni vlastiti pristanak na sve pametne stvari koje su i za njih i za ljude na rubu pameti.

Uz buku koju proizvodi stalno rastući brodski promet, seizmička istraživanja i ostalo, i sonari doprinose podvodnoj kakofoniji. Oceanska ‘zagađenost’ bukom uzrokuje stres i promjene u ponašanju životinjskog svijeta u podmorju. Sad se toj mješavini svega i svačega dodaje i Internet podvodnih stvari koji će preplaviti dno oceana da bi se ‘pametne stvari’ (senzori, antene, pametni brodovi, pametne podmornice i sve ostale pametne stvari) u podmorju povezale s internetom. A taj puls-modulirani zvuk istih štetnih frekvencija kao i radiovalovi kreiran je tako da prenosi iste podatke. Neki od podvodnih akaustičnih modema prisutnih već na tržištu proizvode zvuk od 202 decibela jednakog učinka kao i onaj u zraku od 139 decibela štetan za ljude. Na frekvenciji od 7 KHz do 170 KHz ti modemi obuhvaćaju cijelo slušno područje delfina važno za lov, navigaciju i međusobnu jezičnu komunikaciju. Većina životinjskog svijeta koristi zvuk za vitalne životne funkcije i komunikaciju za koje je Internet podvodnih stvari krajnji ugroz i prijetnja. Izgleda da se nekome jako žuri, uz sve ono na kopnu, i dno oceana učiniti spaljenom zemljom. Ako se s Internetom podvodnih stvari nastavi, bit će to posljednji udarac našim oceanima, upozorava Internacionalni apel Stop 5G-u na Zemlji i u svemiru.

5G i na uličnoj rasvjeti

U ruralnom gradu Ellingtonu u državi New York, u mjesecu ožujku 2020. godine, viđen je dugački kamion, preko dana mirno parkiran jer se radilo tijekom noći, kompanije Rist koja osim toksičnih tvari prevozi nuklearni otpad i satelitsku komunikaciju. Iste je večeri, nakon što je guverner Cuomo naredio da restorani, kazališta i ostalo imaju biti zatvoreni nakon 20.00 sati, počelo instaliranje kablova i naprava za 5G na uličnim svjetiljkama.

Marku Steeleu, aktivistu i stručnjaku za oružane sustave (weapons system) susjedi u gradu gdje živi, Gatesheadu u Engleskoj, žalili su se da im djeci curi krv iz nosa tijekom noći od vremena otkad je postavljena LED ulična rasvjeta. To ga je motiviralo da krene putem istraživanja i mjerenja razine mikrovalne radijacije koju odašilju transmiteri postavljeni na vrhu LED ulične svjetiljke. Navodi da su mjerenja pokazala preko 3.000 milivolta, a u Rezoluciji 1815 Vijeća Europe piše da razina dugoročnog izlaganja mikrovalovima … ne smije prelaziti 0,6 volta po metru [600 milivolta].

Ima li 5G okultnu prošlost?

Nakon 2. svjetskog rata koji, čini se, nikad nije završio, operacijom Spajalica (Paperclip) 1.600 nacističkih znanstvenika, opsjednutih okultizmom i umjetnom inteligencijom, te vojnoobavještajnih oficira, premješteno je u SAD da tamo nastave sa svojim istraživanjima i snom o svijetom – vladanju. Među njima se nalazio i Herman P. Schwan koji je 1953. godine postavio prve sigurnosne smjernice – 10 milijuna μW/m2 (mikrowata). Ironično, istih se tih smjernica pridržava i američka Savezna komisija za komunikacije (FCC Federal Communications Commission), i te smjernice neće mijenjati, izjavljuje njezin predsjednik Ajit Pai, i to nedavno, 2019. godine. Na temelju čega je Schwan, te davne 1953. godine, u vremenu kad ne postoji ni bežična mreža niti internet, donio takve sigurnosne smjernice? Ili je možda sve već tada, ili puno prije, bilo planirano?

U svojoj studiji Principi interakcije mikrovalnog polja na staničnoj i molekulnoj razini, prezentiranoj na simpoziju Svjetske zdravstvene organizacije 1974. godine, Schwan pokazuje da se kod slobodno plutajućih stanica izloženih mikrovalnom zračenju događa ono što on naziva ‘učinkom lanca bisera’ (slika lijevo). Iako ponavlja da se radi o termalnim efektima, iz studije je vidljivo da je svjestan i drugih učinaka sile električnog polja: orijentacija, pokret, deformacija, fuzija, rotacija, izbacivanje vezikule. Unatoč svemu, on je kreirao tako astronomski visoke smjernice koje vrijede i danas.

Kad se pod mikroskopom promatra kako djelići grafena, kojima je svrhom da se sjedini s djelovanjem 5G-a i cjepiva, privlače jedan drugoga tvoreći tako lanac, ne čini li se da tu postoji sličnost sa Schwanovim učinkom lanca bisera, ili tu sličnost vidi samo nestručni pojedinac (slika desno)?

Je li 5G oružje?

Ne – kaže aktivist Arthur Firstenberg. 5G može koristiti milimetarske valove. Postoji također oružje za kontrolu masa koje koristi milimetarske valove. Ali oružje je tisuću puta moćnije i ono nije modulirano i ne nosi informaciju.

Dr. Katherine Horton – znanstvenica na području fizike elementarnih čestica s Oxford sveučilišta, koja je radila i na opasnim projektima uključujući poznati Hadron Collider (CERN) u Ženevi, Electronsyncrotron (DESY) u Hamburgu i pri St. John College-u istraživala medicinsku fiziku i ljudske sustave – vjeruje da 5G nije samo štetan po zdravlje ljudi, već je također visokotehnološko oružje za masovno uništenje. Usmjerena energetska oružja sredstva su tiranskih vlada za kontrolu populacije. Ulazimo u svijet u kojemu vladini računalni algoritmi mogu donijeti odluku da netko bude ubijen tehnologijom bez upozorenja. I to ne mora biti samo računalni algoritam, to može biti bilo tko tko ima pristup toj tehnologiji. Da stvar bude gora niti jedna informacija o usmjerenom energetskom oružju nije publicirana od strane glavnostrujaških medija. 5G se prodaje kao bolja verzija 4G, ali je tehnologija potpuno drugačija jer koristi pulsirajuće zrake kojih je dužina valova puno bliža gama zrakama nego regularnim radiovalovima.

Što je svrha 5G-a?

Pametni gradovi. Augmentirani čovjek sa čipom u mozgu i vizirom na očima da bi živio u virtualnoj stvarnosti. ‘Mozak-računalo sučelje i umjetna inteligencija, augmentirana zdravstvena zaštita, a ta zdravstvena zaštita samo je kontrola masa pri kojoj se zdravlje koristi kao izgovor da bi se uvela potpuna masovna kontrola populacije … interakcija između augmentiranih ljudi i pametnih gradova, a to je znak da se internet tijela (IoB Internet of Body) uklopio u internet stvari‘.

Jednom rječju – ultimativna zamjena čovječanstva računalima.

Netko kontrolira oblak (cloud), oblak kontrolira pametni grad, pametni grad kontrolira u njega stjerane augmentirane ljude. Ako netko kontrolira oblak, tko kontrolira njega?

Što je alternativa 5G-u?

Nakon što je 1980. otkriven optički kabel, ubrzo se uvodi 1G mreža. Više od 99% međunarodne komunikacije prenosi se optičkim kablovima položenim u podmorju. Facebook, Google, Amazon, Apple i Microsoft grade vlastitu mrežu. Trenutno u svijetu ima više od 1,2 milijuna kilometara optičkih kablova koji povezuju kontinente i države. Više informacija o optičkim kablovima u podmorju može se pročitati ovdje.

Prema informaciji koju donosi morningconsult.com 2018. godine za 25 najvećih urbanih područja u SAD-u da bi se makro (macro cell sites) pretvorile u mikro bazne stanice (micro cell sites) potrebno je položiti 1,4 milijuna milja (2,2 milijuna km) optičkog kabla jer bez njega nema 5G-a. Koliko je kilometara optičkog kabla potrebno položiti u Hrvatskoj da bi 5G mreža bila operativna u najvećim urbanim područjima? Svakodnevno svjedočimo velikom reklamiranju teleoperatera (Telecom, Telemach, A1) o “najbržoj 5G mreži”, ali jesmo li išta primijetili da su se na 1 kilometru gusto nanizale bazne stanice usmjerljivih 5G antena? Ako dr. Orlić kaže da se 5G usmjerljive antene tek razvijaju i da će biti uvedene za 3 do 5 godina, kakvu uslugu svojim korisnicima prodaju teleoperateri u Hrvatskoj?

S obzirom da je optički kabel na dnu mora zatrpan pijeskom, a na kontinentu zemljom, prva bi pomisao bila da je on alternativa, ali optički kabel omogućuje 5G, kaže Arthur Firstenberg. 5G antene povezane su jedna s drugom i internetom optičkim kablovima. Alternativa je žica. Žični telefon. Žično računalo. Žice nose isti glas, ali jasnije. Istu informaciju, ali puno sigurnije. I informacija je u žici, umjesto da se prenosi po cijeloj Zemlji u oblaku radijacije. Bežično je prikladno, ali zbog prikladnosti mi ubijamo sebe u stvarnom vremenu i uništavamo naš planet.

Žica kao alternativno rješenje zvuči jako dobro, ali s tim se ujedno otvara ključno pitanje – može li se čovječanstvo, utonulo u konformizam, sa sve većim apetitima prema ‘pametnim’ tehnologijama, uvjeriti da je za njega najbolje rješenje – žica? Je li povratak moguć? I kako? Edukacija je važna stvar, kaže dr. Ivica Orlić. Jednom kad smo dostatno educirani, znat ćemo jako dobro što je bežična tehnologija i kako ju koristiti. Ali, ako se jednog dana budemo našli okruženi gustom paukovom mrežom baznih stanica, čak i pod uvjetom da bežičnu tehnologiju koristimo razumno, kako ćemo od zračenja te silne mreže baznih stanica zaštiti sebe, životinje i biljke s kojima živimo u nerazdvojivoj zajednici? Prije svega važnim jest donijeti odluku u kakvome svijetu želimo živjeti. Kakva god ta odluka bila, ipak je samo jedan put – povratak iskonu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)